3 актуални тенденции в света на естетичните процедури

Новите продукти на пазара и позитивната нагласа към последните технологии в сегмента повлияха благоприятно на естетичния бизнес

3 актуални тенденции в света на естетичните процедури

През изминалата година наблюдавахме различни тенденции в световен мащаб, които очертаха нови посоки и предизвикателства пред една от най-динамичните сфери в естетичния бизнес. Промяната в потребителското поведение, новите продукти на пазара и глобалните нагласи към последните технологии в сегмента повлияха благоприятно на целия отрасъл, което вече наблюдаваме и на местна почва. 

Въпреки сътресенията на пазара в началото на 2020, днес естетичния бранш се радва на постоянен растеж и бурно развитие по отношение на динамиката на търсенето и предлагането. 

Специализираното издание Marie Claire засяга някои от най-популярните в момента нови подходи към естетичните процедури. В материала са обхванати техники като микронидлинг, неоперативен лифтинг, дермални филъри, както и нови разработки в козметологията. 

Кои са най-интензивно развиващите се сфери в естетичните процедури през 2021?

Кои са актуалните тенденции при филърите

По-широко приложение на дермалните филъри

"Технологиите при филърите постигнаха голям напредък през последната година и продължаващата тенденция за тяхната употреба е те да се използват в по-малки концентрации, локално - не става въпрос за дълголетие, става въпрос за малки промени често", казва дерматологът и основател на PFRANKMD Пол Джарод Франк.

Филърите могат да се използват за придаване на обем на чертите на лицето, подобряване на външния вид на торбички и тъмни кръгове под очите или намаляване на появата на фини линии. 

„Има нови инжекционни продукти и технологии, които постоянно се появяват на пазара“, казва Елис Лов - дерматолог, цитирана от Marie Claire. Все по-популярни са процедурите за подмладяване и естествен блясък с хиалуронова киселина, а новите формули на пазара позволяват третиране във фини зони като шията, брадичката и околоочната линия. 

Микроигли в действие

Ново поколение анти-ейджинг комплекс

Microneedling е утвърдено средство за лечение на белези от акне, намаляване на появата на фини линии и подобряване на цялостната текстура на кожата, което се използва от години. Последната новост в тази сфера е употребата на микронидлинг с радиочестота по цялото тяло в комбинация с минимални дози филъри и ботокс, като алтернатива на по-инвазивните процедури.

Според изданието тази технология се използва в корейските кожни клиники от години и съчетава предимствата на микронидлинг, филъри и ботокс като цялостен анти-ейджинг подход. 

Ефектите на "корейския метод" са стягане на третираната зона, естествен блясък и обновяване на повърхностния слой на кожата. Времето ще покаже дали подобен подход ще стане популярен в Европа, но онлайн интерес със сигурност не липсва! 

Скулптиране на тяло

Процедурите за цяло стават все по-достъпни

Апаратните процедури за извайване на тялото се развиват с всяка изминала година, и включват все по-прецизни и тясно специализирани възможности, благодарение на актуалните технологии. Към момента апаратните процедури за оформяне и стягане на тялото са сред най-търсените услуги поради широкия си диапазон на действие и като алтернатива на други методи. 

Те стимулират регенерацията на колаген, стягат и повдигат кожата, подобряват еластичността и отпускането, ускоряват кръвообращението, изглаждат кожата, премахват целулита, намаляват излишните мазнини и оформят тялото, ускоряват метаболизма и стимулират секрецията на жлезите. 

По материали от Marie Claire и AAD - American Academy of Dermatology

Коментари 0

Оставете коментар