3 маркетинг идеи за празничния сезон

Ето няколко свежи идеи, които могат да ви вдъхновят за работата по време на предстоящите празници

3 маркетинг идеи за празничния сезон

Въпреки трудностите, пред които бяха изправени много естетични бизнеси тази година, празничният сезон предоставя немалко бизнес възможности. Сега е времето да планирате атрактивни и ефективни празнични маркетинг стратегии, които да ви помогнат да завършите годината успешно. 

По празниците, както и през останалата част от годината, най-сериозното предизвикателство пред естетичните бизнеси си остава как да привлечем нови клиенти и да задържим съществуващите такива. 

С навременно планиране и креативни идеи можете да извлечете максимума от предстоящите празници! 

Ето няколко свежи идеи, които могат да ви вдъхновят за работата по време на предстоящите празници: 

Разнообразете програмата със седмични оферти

Опитайте да промотирате определен продукт, услуга или пакет всяка седмица преди празниците. Не е задължително това да са големи отстъпки, които да ощетят бюджета ви. Елегантен жест като отстъпка, намаление за повече от една процедура или подарък-продукт могат да привлекат вашите клиенти да запишат час и да се възползват от вашите услуги. 

Можете с лекота да комуникирате тези празнични предложения с помощта на имейл маркетинг от FashionPoint, известяване чрез SMS и др. 

Сезонни празнични предложения

Края на годината е богат на възможности да адресирате различни промоционални оферти за вашите клиенти - от глобални кампании като Black Friday и Small Business Saturday, до локални дати като Студентския празник (8 декември). Разбира се, Коледните и Новогодишни празници също не са за пренебрегване. 

Организирайте предварително различните предложения, с които да оферирате вашите клиенти в точното време. 

Предложете отстъпки при онлайн резервация или по-атрактивна цена при пакетни посещения за празниците. Помислете за допълнителен стимул при покупка и/или резервация над определена стойност - например 20% отстъпка за последващо посещение при сметка над 100 лв.

Подаръчни ваучери и гифт карти

В навечерието на празничните седмици, възможностите за подаръчни ваучери и гифт карти е изключително добра идея. Те са предпочитан вариант за подарък в последния момент, както и като възможност за мил жест към близки и приятели. Заложете на подходящата опаковка с вашия бранд и опитайте креативни стратегии за популяризацията на този вид предварителни продажби. 
 

Коментари 0

Оставете коментар