3 полезни практики за сплотен екип

Някои практики, с които можете да насърчите един по-сплотен и силен екип, който ще работи за успеха на вашия бизнес.

3 полезни практики за сплотен екип

Мениджърите и собствениците на естетични бизнеси добре познават предизвикателствата пред изграждането на сплотен и добре работещ екип. Работната среда обуславя точния ритъм на работа, разпределението на отговорностите и служебните отношения в екипа. 

Как да изградим проспериращ работен модел в екипа си? Подбрали сме някои практики, с които можете да насърчите един по-сплотен и силен екип, който ще работи за успеха на вашия бизнес.  

Представяне и обучение

Първото впечатление е най-трайно - и за двете страни. При наемане на работа представете новия член на екипа и му/ѝ дайте известно време за адаптация докато трае обучението му/ѝ. 

Обучението също е изключително важен елемент от процеса на адаптация. В него можете да зададете тон на работа, да въведете човека в спецификите на вашата практика, както и да поговорите за очакванията и на двете страни. 

В сферата на услугите развитието на успешния бизнес до голяма степен се дължи на квалифицираните специалисти и тяхната връзка с клиентите. За да изградите един отличен екип е важно да вложите време и усилия в специфичното обучение, което ще помогне на вашите служители да се впишат в обстановката. 

Всеки човек се учи различно, затова подхождайте индивидуално към обучението на екипа. Някои хора предпочитат точни и ясни иснтрукции, докато други се учат по-бързо с гледане и повтаряне.

Индивидуалният подход към обучението ще ви помогне да опознаете по-добре силните страни на вашето ново попълнение. 

Поставяне на цели

Мотивацията е ключов елемент в добрата оперативна работа. Поставянето на екипни цели може да спомогне за по-добро представяне, подобряване на качеството на предлаганите услуги, както и индивидуално развитие на всеки от вашите служители и специалисти. 

Решавайте важните въпроси заедно и се уверете, че поставените цели са реалистични, постижими, и с краен срок. 

Оперативни срещи, екипна работа и сплотяване на екипа

Естетичния бизнес предполага близък контакт и индивидуално отношение към случая на всеки клиент. За да посрещне нуждите на своите пациенти, екипът трябва да работи в синхрон. Един от ключовите елементи в съвместната работа са общите оперативни срещи за разпределение на задачите и отчет на резултатите.

Вслушвайте се в гласа на индивидуалния служител и никога не пренебрегвайте проблемите, за които ви информират. Инвестицията в тимбилндинг дейности извън работното място е изключително печеливша практика, която повдига духа и мотивира вашия екип. 
 

Коментари 0

Оставете коментар