Естетични процедури за мъже

Какви са модерните тенденции и как се променя бюти сегмента

Естетични процедури за мъже

Епилацията и разкрасителните процедури се развиват и клиентската база в бюти сегмента се разширява непрекъснато. Все по-популярни стават естетичните процедури специфично за мъже, като сред най-търсената услуга – под една или друга форма – си остава епилацията.

Много собственици и мениджъри на естетични центрове и салони за красота отчитат растеж на търсенето услуги за мъже. Вече знаем, че тенденцията не само е устoйчива, но се засилва – все повече процедури се предлагат и за силния пол, а в световен мащаб изследванията показват, че мъжете харчат все повече различни процедури – от златния стандарт – бръснарски и фризьорски услуги до специализирани естетични процедури като епилация, пилинг, лазер и др.

От началото на века интересът на мъжете към естетични процедури (в т.ч. и лазерна епилация) е нараснал с над 45%. Наскоро Allied Market Research предостави публична информация от глобално проучване на пазара на естетични услуги, според което услугите за мъже ще реализира над 166 млн. долара оборот в близката една година.

До неотдавна естетичните процедури бяха считани за изцяло женски сегмент. През 2021 г. обаче американски проучвания показват, че мъжете харчат с 13% повече пари от дамите за епилация и процедури като подмладяване и оформяне на тялото. Тенденциите предвиждат, че до 2030 година мъжете ще заемат до 30% от всички потребители на естетични услуги в световен мащаб.

В условия на нарастваща конкуренция и глобално разрастване на пазара в бюти сегмента, много собственици и мениджъри на бизнеси в сферата на естетичните процедури се насочват към обогатяване на каталога си с разнообразие от услуги, специфично таргетирани към мъжете!

Какви са най-популярните естетични процедури за мъже днес

Епилация

Както в много други сфери, мъжете подхождат практично и към естетичните процедури. Често пъти се касае не просто за суета, а за комфорт и необходимост. Прекоменрното окосмяване създава проблеми на много мъже, а модерните методи за епилация дават възможност за много мъже да се отърват от нежеланото окосмяването по деликатни и труднодостъпни зони –най-често това са гърба и краката, но и брадата и зоната на шията.

Лазерната епилация става все по-популярен метод за мъже, благодарение на отличните и дълготрайни резултати в проблемни зони като гърдите, корема и гърба. Класически методи като кола маската и бръсненето са болезнени, времеемки и създават проблеми при често прилагане. Много клиенти предпочитат да се подложат на 5 до 10 процедури, с което да решат проблемите си за дълго време или за постоянно.

Процедури при косопад

Много естетични центрове предлагат специализирана грижа при косопад – набор от услуги, които са атрактивни за много мъже с този проблем. Една от опоулярните техники е т.нар. PRP терапия – смятана за стандартен протокол при стимулиране растежа на косата, често пъри в комбинация с мезотерапия. Вливат се комбинация от витаминозни мезотерапевтични коктейли с аминокиселини, стволови клетки и разнообразие от активни съставки за допълнително стимулиране на космените фоликули. Правилната комбинация от методи има за цел да подобри кръвоснабдяването на скалпа и да стимулира и активира растежа на здрава коса (вкл. след трансплантация).

Ботокс за мъже

Процедурите с инжектирането на ботулинов токсин има за цел релаксиране на мускулите и омекотяване на фините линии и бръчки при мъжете, но приложението на ботокс далеч не се изчерпва с чисто естетичната страна на нещата.

Процедури при прекомерно изпотяване

Лечението на хиперхидрозата е търсена процедура в много специализирани центрове – при нея се използват мускулни релаксанти за третиране на състояния на хиперхидроза или прекомерно изпотяване. Повишено отделяне на пот може да е изразено по цялото тяло или локализирано (длани, стъпала, подмишници, по челото и по гърба). Чрез въвеждане на ботулинов токсин в проблемните зони обилното изпотяване се намалява значително до нормални нива. Резултатът е относително траен – средно между 6 и 9 месеца.

Филъри и разкрасителни процедури за мъже

Предлагат се разнообразие от процедури за освежаване на околоочния контур, както и за уголемяване на брадичката или оформяне на линията на челюстта. За постигане на „идеалната” релефна, изразена и ъгловата мъжка брадичка се използват различни методи за подчертаване с помощта на филъри.

Процедури за лице и тяло за мъже

Мъжете все по-често прибягват до лазерни терапии при кожни проблеми като активно акне или за третиране и премахване на белези. Апаратните процедури за лице и тяло също стават все по-популярни сред мъжете. Такива са процедурите за стягане на контура на лицето, премахване на двойната брадичка, контуриране на челюстта, разтопяване на мастни депа по тялото, интензивно моделиране на тялото в зоните на паласките, корема и краката.

Коментари 0

Оставете коментар