Изместват ли апаратните процедури класическото почистване на лице

Ще изместят ли напълно апаратните процедури за лице класическите методи за почистване?

Изместват ли апаратните процедури класическото почистване на лице

Апаратните алтернативи за почистване на лице стават все по-търсени услуги в естетичните центрове. Клиентите се информират от широко достъпната информация за различни методи и технологии, които обещават по-дълбоко, по-трайно и по-ефективно почистване на порите на кожата и по-малко проблеми в дългосрочен план. От друга страна – все повече салони и естетични бизнеси инвестират в модерни апарати, които предлагат алтернативни методи за почистване на лицето. Поради немалката инвестиция в тези апарати, собствениците и мениджърите се надпреварват да рекламират новите придобивки и стимулират своите пациенти да ги изпробват, за да ги направят част от техния предпочитан курс на терапия.

Ще изместят ли напълно апаратните процедури за лице класическите методи за почистване?

Най-популярните алтернативи на механичното почистване на лицето включват технологии като ултразвук, вакуум, хидродермабразио, както и разннобразие от комбинации с други познати методи от козметологията.

Целта на професионалното почистване на лицето е да острани натрупаните замърсявания, с което подпомага свиването на порите, контролира повишена секреция на себума, изравнява тена, изглажда текстурата и възвръща естествения блясък на кожата.

Мануалната процедура отнема малко повече време от повечето апарати, а за прилагането и се изисква козметик с богат опит. Класическата процедура преминава през няколко основни етапа, които може да варират според специалиста или индивидуалните нужди на клиента. При акнетична кожа, специфични проблеми или възрастна кожа се наблюдава известно отклонение от основната процедура, което има за цел да адресира специфични проблеми – повишена секреция, възпалителни процеси, използване на маски с различни функции и други.

Стандартната процедура по почистване преминава през няколко основни етапа. Първо лицето се почиства цялостно, след което се нанася ексфолираща маска. След това кожата се обработва с пара – алтернатива на затоплената кърпа, която се прилагаше в по-стари времена. Тази стъпка има за цел да затопли кожата и да отвори порите за по-лесна екстракция. Преминава се към повторно измиване, премахване на комедони, използване на козметични препарати и лосиони. В края на процедурата се прилага успокояваща маска или лосион, както и финален финиширащ продукт. Цялата процедура може да трае над 1 час, в зависимост от допълнителните стъпки.

За разлика от класическите методи, апаратните почистващи процедури за лице могат да имат много по-кратко времетраене. Много от машините са проектирани така, че да спестяват време като прилагат подготовка и екстракция почти едновременно. Времето на процедурата се скъсява и от факта, че апаратите за лице са много по-мощни и ефективни от ръцете на козметика. Въпреки това, времето за апаратна процедура рядко пада под 30 минути за цялостно почистване на лицето.

При класическо почистване някои клиенти се оплакват от зачервяване и чувствителност на кожата. Повечето производители и дистрибутори на апарати за лице твърдят, че това не е фактор при използваните от тях технологии. Реално обаче водещият фактор тук не е използваната технология, колкото състоянието и сенсивитета на кожата на пациента, твърдят специалисти.

Разбира се, при определени случаи апаратното почистване, независимо от технологията, е по-препоръчително на някои типове кожа. При чувствителна и проблемна, силно омазняваща се кожа механичното почистване може да има само временен ефект, и дори да увеличи възпалението и да причини дискомфорт. При медицински състояния като акне и себорея апаратните алтернативи може да имат по-устойчив терапевтичен ефект. Прилагането им обаче трябва да е адаптирано към специфичния отговор на кожата.

В заключение, въпреки своята набираща популярност, е малко вероятно апаратните процедури на базата на ултразвук, вакуум, фини четки и водна струя напълно да премахнат нуждата от поддържане на услуга за ръчно почистване на лицето. От една страна много клиенти са свикнали и са доволни от резултатите, които мануалната терапия постига за тяхната кожа. От друга страна съществуват състояния, за които внимателното докосване на човешка ръка е с по-голяма полза от програмата на апарата.

За да не изоставате от конкуренцията е добра идея да поддържате поне една алтернатива на класическото почистване в своя естетичен салон, както и да разширите портфолиото от предлагани услуги с различни комбинации от процедури. Засега обаче и търсенето, и предлагането на класическо мануално почистване показват, че тази традиционна услуга все още има място в салона за красота.

Коментари 0

Оставете коментар