Как да постигнем "естествена визия"

"Естествената визия" - една тенденция, която става все по-популярна и привлича именно хората, които досега не са се подлагали на някоя от модерните естетични процедури.

Как да постигнем "естествена визия"

Много потенциални клиенти обмислят посещение в естетичен център, но изпитват притеснение от предлаганите процедури. Защо това е така? Въпреки безспорния напредък на технологиите и динамичното развитие на характера на естетичните процедури, много хора все още свързват бранша с тежка, нерядко оперативна намеса, високи цени и резултати, които са "прекалено видими". 

Всеки, който отдели време и се довери на мнението на професионалисти, ще може да се убеди в обратното! Kак да помогнем на потенциалните клиенти, които не са се подлагали на подмладяващи и стягащи естетични процедури, да се ориентират в спецификата на предлаганите терапии. 

The Natural Look

Една от последните статии на Vogue по темата третира именно концепцията за "естествената визия" - една тенденция, която става все по-популярна и привлича именно хората, които досега не са се подлагали на някоя от модерните естетични процедури. 

Препоръчвана от водещите лекари и козметолози в световен мащаб, "естествената визия" придоби популярност през последните години. Козметичните процедури се развиват и тенденциите в красотата се отдалечават от прекалено скулптираните, неестествени черти, характерни за изминалите десетилетия. Днес модерни са малките корекции, които са направени с индивидуално отношение към пациента и в съзвучие с автентичния външен вид. 

"Когато говорим за естествена визия, става дума за използване на техники в естетичната медицина, които наместват, балансират и подобряват външния вид на пациента в хармония с уникалната външност", казва д-р Уасим Тактук, цитиран от Vogue

Идеята е по-свеж и натурален външен вид в комбинация с намаляване на ефектите от стареенето, изключително внимателна намеса, която по своята същност не изменя чертите на лицето, за разлика от пластичната хирургия и други инвазивни методи. 

"Хората искат да се чувстват уверени. Да си уверен означава да изглеждаш като себе си, не като някой друг, а това се постига с минимални корекции там, където е наистина необходимо", коментира д-р Марко Николосо от клиника Ouronyx, който залага на концепцията "less is more" - "по-малко е повече". 

Изглежда, че именно внимателното дозиране на използаните препарати и техники е ключът към така модерния напоследък тренд за естествен и свеж външен вид. 

Как да помогнем на клиентите да изберат процедури и терапии, с които да постигнат желания ефект и да се доверят на услугите на естетичните центрове и клиники? Ето част от съветите на Vogue: 

Внимателно използване на Ботокс

Когато целта е намаляване на ефектите на стареенето, ботокс е една от предпочитаните интервенции, които гарантират стягащ и подмладяващ ефект. За да може пациентът да запази естествените черти на лицето и да се избегне нарушаването на мимическите движения (добре познат страничен ефект при прекалено третиране с ботулинов токсин) е важно препаратът да се използва в микро дози и процедурите да са на точните места в правилното време. 

От една страна това предпазва от прекалена корекция, а от друга пациентите са окуражавани да направят повече, но по-малко инвазивни процедури в зависимост от постигнатия ефект. 

„По-малко количество ботулинов токсин се инжектира за намаляване, но запазване на мускулното движение, за да се омекотят линиите и бръчките с много естествен резултат“, казва Николосо. "Това е в основата на философията на естествената визия, ние се стремим да предложим резултати, които са живи и изразителни."

Повдигане на веждите 

Едно от ключовите места за инжектиране на ботокс е в областта на междувеждието - т.нар. Botox brow lift. Тази техника е изклюително ефективна в запазването на свежия външен вид и намаляването на негативните ефекти от стареенето и отпускането на кожата. 

Третиране в областта на устата

Още една зона, която първо пада жертва на стареенето и загубата на еластичност на кожата с годините е около устните. Увисването на кожата създава неприятен ефект, който прави изражението "тъжно" или "намръщено" 

"Използването на ботокс в тази зона отслабва ефекта на увисване, като целта тук е да омекотим мимиките, а не да ги замразим напълно", обяснява д-р Тактук. Минималните количества и разпределянето на дозите в няколко процедури в рамките на месеци е ключът към запазването на естествен и автентичен външен вид, като в същото време се адресират съществуващите проблеми, напомня специалистът. 

Свеж вид с хиалуронова киселина

Когато става дума за филъри, на първо място естествено идва хиалуронът. Препаратите, базирани на ХК имат свойството да запазват естествените мимики и да намаляват риска от образуване на бучки и подуване. Допълнителният ефект от хиалуроновата киселина е повишена хидратация на кожата, което допринася за свеж и натурален ефект. 

"Хиалуронът е отличен за възстановяване на загубен обем", твърди доктор Тактук, цитиран в статията на Vogue. 

Възстановяване в зоната около очите

С напредването на възрастта, кожата се опуска първо там, където е най-фина. Околоочният контур е сред първите, които попадат под ударите на времето и стареенето на кожата. Прилагането на филъри в тази зона създава незабавен подмладяващ ефект без инвазивни процедури. Много от клиентите, които не са сигурни в това дали искат да се подложат на подмладяваща процедура, всъщност биха спечелили от серия терапии с хиалуронова киселина. Ефектът е незабавен, а промените не са структурни - подобрява се хидратацията на кожата, изглаждат се фините линии и лицето придобива по-млад, здрав вид. 

Възстановяване в зоната на челюстта 

Долната част на лицето е също толкова важна, както и годната. За да постигнем свеж, младежки вид, д-р Николосо препоръчва стратегическо поставяне на филър в областта на челюстите за повече изразителност и възстановяване на контура. 

Поддържане на здравето на кожата

За да са процедурите ефективни е важно грижата за кожата да е на ниво. Най-добрият съвет, който можете да дадете на своите клиенти, е да поддържат кожата си през цялата година. Препоръчителни са витамин Ц, витамин А, серамиди и ниацинамид. Витамин Ц е базов за ендогенното производство на колаген, който е изключително важен за свежа и еластична кожа. 

Друг важен елемент, който спомага за поддържането на естествена визия с млада и стегната кожа са SPF продуктите, които предпазват от вредното лъчение на слънцето. Слънчевата радиация може да доведе до появата на фини линии и намаляване на колагена и еластина в кожата. „Ролята на SPF е в намаляването на външното стареене“, обяснява д-р Тактук. „Тук взимаме предвид фотоувреждането - стареенето от слънцето, както и от различни други фактори, като тютюнопушенето."

Коментари 0

Оставете коментар