Как ще се развива пазарът на естетичните процедури

Тенденции за растеж в сегмента на естетичните процедури

Как ще се развива пазарът на естетичните процедури

Въпреки безпорните проблеми, предизвикани от световната пандемия от коронавирус, бизнес климата в сегмента на бюти индустрията изглежда обещаващо според някои от последните изкономически проучвания.

Растежът на пазарните дялове вещае стабилност в световен мащаб, след като глобално бизнесът трябваше да намери гъвкави и адаптивни възможности да „изплува” през изминалата година.

Очакваните проблеми пред  бизнесите, работещи с резервации като центрове и салони за фризьорство, козметика, маникюр, студия за пиърсинг и татуировки, солариуми, фитнес зали, уелнес и бюти центрове, медицински практики предизвикаха разнообразие от реакции на прага на 2021 г. Въпреки това статистическите данни от последните години дават основание за очаквано нарастване на търсенето на естетични процедури.

Глобалната картина на търсенето и предлагането на естетични процедури показа значителен ръст от 5,4% между 2017 и 2018 г. С 12 659 147 неинвазивни козметични терапии в световен мащаб само през 2018 г. Доколко Covid-19 ще повлияе на пазарния растеж през следващите няколко години остава все още в сферата на предположенията, но актуалните данни по-скоро показват посока нагоре, вместо очаквания застой.

Глътка въздух за бизнеса

Част от позитивните тенденции касаят едни от най-бурно развиващите се пазари – Европа и САЩ. Тенденцията, наложена от САЩ през изминалите години, показва все по-голям пазарен дял на естетичните процедури за мъже. Това позволява на сегмента да се развие в сравнително неочаквана посока, насочена към един доскоро консервативен пазар.  Според прогнозите търсенето на разнообразни естетични процедури на място в специализирани обекти ще достигне до оборот от над 50 млрд. щатски долара до 2027 г.

Тенденции за растеж в сегмента на естетичните процедури

Неотдавна изтекоха показателни данни от няколко глобални пазарни проучвания като тези на GVResearch и Market Watch, които дадоха перспектива по наболялата тема какво можем да очакваме на пазара за естетични процедури през следващите години.

В глобален план анализаторите предвиждат ръст от около 10% на пазара за естетични процедури за следващите 7 години (2021-2028). Очаква се нарастване на оборотите до 125 милиарда долара до края на изследвания от GVR период. Market Watch също предвижда подобни тенденции в анализите на бизнес климата в световен план.Според последните прогнози, цитирани в тези пазарни изследвания очакваните приходи от естетични процедури за 2021 в световен мащаб ще е до 64.6 милиарда долара.

Какво показват тези данни и прогнози?

Специалистите твърдят, че това е добър знак и тенденциите за бюти сегмента са по-скоро добри на фона на общото икономическо състояние.

Накратко, анализаторите очакват малък, но устойчив ръст на оборотите до края на изследвания период. И докато тези проучвания обичайно се позовават на данни от продажбите на водещи компании, предлагащи консумативи, техника и оборудване в Америка, Европа и Азия, то тези данни ни помагат да се ориентираме в общия бизнес климат, който обхваща и малките бизнеси, предоставящи крайна услуга на клиента.


 

Коментари 0

Оставете коментар