Каква е разликата между естетичен център, салон или студио за красота

Каква е разликата в предлаганите услуги между козметичен салон, студио за красота или естетичен център?

Каква е разликата между естетичен център, салон или студио за красота

Каква е разликата в предлаганите услуги между козметичен салон, студио за красота или естетичен център?

В сферата на естетичните услуги нерядко клиентите са представени пред богат избор. В някои случаи може да има припокриване на някои от предлаганите услуги, но има някои критични разлики между тези видове обекти.

Естетичен център

В естетичният център на фокус са процедурите за подобряване здравословното и визуално състояние на клиентите. Това включва разнообразие от профилактични и превантивни процедури, но и целенасочено лечение на кожни проблеми, за анти-ейджинг терапия, третиране на бръчки, поставяне на ботокс, интрадермални филъри, пилинги и терапии за подмладяване на кожата, лазерни процедури и др. 

Естетичните центрове предлагат процедури със специализирана апаратура. Някои от най-разпространените технологии включват терапия с интензивна импулсна светлина (IPL), както и процедури с радиочестотна терапия (RF). В естетичните центрове се провеждат различни терапии за подмладяване на кожата, химически процедури за лице, лазерна епилация и други услуги.

Козметичен салон

Козметичният салон по подразбиране е профилиран в услуги като фризьорство, грим, процедури за лице, маникюр, педикюр, кола маска и др. 

В сравнение с естетичните центрове, процедурите в козметичен салон не е задължително да изискват дългосрочен ангажимент, и нямат период на възстановяване. Услугите са насочени към рутинната грижа за външния вид и включват широк диапазон от процедури. 

Едно от направленията, в които козметичните салони и естетичните центрове могат да се припокриват, е лазерната епилация. Все повече салони се стремят да включват възможностите на лазерното обезкосмяване в своите услуги. 

В немалко козметични салони вече може да се възползвате и от процедури с фотоепилация или лазер, като допълнение към традиционните методи. В допълнение към процедурите, споменати по-горе, салонът за красота предлага широка гама от козметични услуги. 

Коментари 0

Оставете коментар