Какво е "бейби ботокс" и защо е толкова популярен

Бейби ботокс, наричан още микро-ботокс, се отнася до нова тенденция в инжекционните процедури с ботулинов токсин. Бейби ботокс има за цел да придаде обем на лицето ви и да изглади бръчките и фините линии (както традиционната процедура), но се използва по-малко количество/концентрация от традиционния инжекционен ботокс.

Какво е "бейби ботокс" и защо е толкова популярен

Откакто ботоксът се появи трайно за първи път на пазара преди 30 години, в класическия случай лечението е насочено главно към жени над 50 години. В края на краищата те имат бръчките, които инжекциите с ботулинов токсин временно изглаждат чрез „замразяване“ на мускулатурата на лицето.

Новата тенденция обаче е т.нар. „Baby Botox“ - една идея, която обещава нещо много различно: лице, което изобщо не образува бръчки. Уловката е, че трябва да започнете инжекции с ботокс от рано - дори толкова рано, като началото на 20-те години. Преди седмица DailyMail публикува статия по темата, с разговори със специалисти в областта. 

"Хората си мислят, че не се нуждаят от ботокс, докато не навършат поне 50 годишна възраст", казва Ана Сакинте, практикуващ естетичен лекар, цитиран от DailyMail - "но тогава често е твърде късно да се получат желаните резултати."

Поради повишения интерес към прилагане в на микро дози ботулинов токсин в млада възраст, синтезирахме важна информация, касаеща процедурата. 

Ботоксът се инжектира в повърхностния слой на мускула и го отпуска. Това спира мускулното свиване, така че да не създава фини линии и бръчки. 

Какво е БЕЙБИ БОТОКС

Baby botox е концепцията за прилагане на малки дози ботокс, инжектирани в лицето. Той е подобен на традиционния ботокс, но се инжектира в по-малки количества.

Ботоксът е най-популярните естетични процедура за последните десетилетия. Бейби ботокс, наричан още микро-ботокс, се отнася до нова тенденция в инжекционните процедури с ботулинов токсин. Бейби ботокс има за цел да придаде обем на лицето ви и да изглади бръчките и фините линии (както традиционната процедура), но се използва по-малко количество/концентрация от традиционния инжекционен ботокс.

Целта е лице, което изглежда по-гладко и по-младо без „замръзналото“ или „неестествено“ изражение, което понякога може да бъде страничен резултат от традиционния ботокс.

За кого е подходящ бейби ботокс

Идеалният кандидат има здрава кожа, няма предварителна реакция към ботулинов токсин и няма високо кръвно налягане, хепатит или друго кървене.

Традиционната процедура с ботокс изисква последваща среща на всеки 3 до 4 месеца, за да поддържат свежи резултатите. Специалисти твърдят, че с baby botox може да разсрочите процедурите на всеки 4 до 5 месеца.

Както и традиционния ботокс, тази процедура включва малко или никакъв престой за възстановяване. Това означава, че няма да е необходимо да отчитате времето за почивка от работа в разходите за процедурата.

Как действа процедурата бейби ботокс?

Микро ботокс действа по същия начин като традиционния ботокс. Разликата е, че "бейби" ботоксът има за цел да постигне по-естествено изглеждащ резултат, като третира от по-ранна възраст.

Ботулинов токсин тип А блокира нервните сигнали, които казват на мускулите да се свиват. Когато този токсин се инжектира в мускулите, той частично ги блокира, докато токсинът изчезне. Резултатът е свеждане до минимум на бръчките и фините линии, причинени от движение. Ботоксът може също да добави обем към различни области на лицето, като например зоната на устните и др.

Безопасност на процедурата

"Бейби ботокс" е сравнително нова концепция на третиране. В момента няма много изследвания, сравняващи резултатите с традиционното ботокс лечение. 
Ботоксът се счита за процедура с нисък риск, но незначителни странични ефекти са възможни - например дискомфорт, подуване, главоболие и грипоподобни симптоми.

Удобство на процедурата

Ботоксът трябва да се доставя от обучен специалист с опит. След като намерите специалист във вашия район, ботоксът е относително лека процедура, която изисква малко или никакво време за възстановяване. Обикновено не изисква болничен престой. 

Ефикасност на процедурата

Поради концентрацията на инжекциите "baby botox" има по-минимален ефект от традиционния ботокс, често се използва с изцяло превантивна цел. В този смисъл препаратът не е по-малко ефективен, но поради ниската си концентрация дава по-малко забележим резултат и не трае толкова дълго.

Целеви зони

Микро ботокс обикновено се използва за области на лицето ви, където има фини бръчки или фини линии. Целевите зони за бебешки ботокс често включват:

  • пачи крак
  • бръчки на челото
  • бръчки в зоната на веждите
  • линии около устата
  • шията и челюстната кост
  • устни


    По материали от healthline.com

Коментари 0

Оставете коментар