Какво е микроблейдинг

Какво е микроблейдинг

Какво е микроблейдинг

Една от най-деликатните и същевременно творчески сфери на естетичната козметика без съмнение е перманентният грим. Нека заедно разгледаме най-важното, което трябва да знаете за една от най-популярните процедури за вежди – микропигментацията, позната повече като микроблейдинг.

Какво е микроблейдинг?

Микроблейдингът техника за е полу-перманентен грим, който се прилага за оптическо сгъстяване на вежди. По време на процедурата се в най-горния слой на кожата на минимална дълбочина се поставя пигмент, с който се рисуват фини „косъмчета“.  

Този метод за имитация на естествения косъм помага за промяна на формата на веждите, при редки вежди, частична липса и като перманентен грим. 

Микроблейдингът е широко приложима техника, която е сред най-популярните процедури за перманентна козметика в естетичните и козметични центрове. 

Процедурата е с висок профил на безопасност когато е извършвана от квалифициран специалист. Представлява мануална микропигментация, при която пигментът се поставя с фин инструмент, съставен от множество подредени игли или остриета (блейдове). С тях се постигат индивидуални, естествено изглеждащи резултати.

Как се прави микроблейдинг?

Микроблейдингът е изцяло ръчен метод. При него се използват микро игли, с които в най-горните слоеве на кожата се вкарва пигмент. По този начин, според търсения краен резултат, се рисува и подчертава формата на веждите. 

Процедурата има трайност около година (но нерядко и повече), в зависимост от типа кожа и поддържането на веждите след микроблейдинг.

За кого е подходяща процедурата?

Микроблейдингът може да е от помощ при: 

  • вежди с неправилна форма
  • рядко или неравномерно окосмяване 
  • цялостна или частична липса на окосмяване на веждите

Има ли противопоказания?

Процедурата не е препоръчителна при хора с мазна кожа и проблемна кожа, при активно акне, при наличие на херпес, обриви. Противопоказна е при автоимунни заболявания, лупус, при активна химиотерапия, както и при състояния като кератоза, себореен дерматит, при суха и лющеща се кожа.

Как протича процедурата?

Продължителността на процедурата за микроблейдинг на вежди е до 1-2 часа в зависимост от индивидуалните особености. Като страничен ефект може да се очаква зачервяване, което отшумява бързо в рамките на 30 минути.

Процесът е изключително прецизен заради дизайна на специализирания инструмент, който разполага с 10-12 малки успоредни игли. Иглите се различават по своята твърдост и размер, като дебелината е между 0,4 до 0,16 mm. Използват се по-тънки едноредови и двуредови игли за по-фини и отчетливи щрихи. 

Важно е да се знае, че използваните пигменти реагират имогат да променят цвета си при многократно излагане на слънце. Пигменти на основата на железен оксид реагират на UV лъчение като придобиват червеникав оттенък. Синтетичните пигменти пък могат да добият черен оттенък. 

Коментари 0

Оставете коментар