Какво е оформяне на тяло в спортен център с технологии

оформяне на тяло

Какво е оформяне на тяло в спортен център с технологии

Редица спортни и естетични центрове предлагат някои от новите технологии, които имат за цел да постигнат и поддържат хармонично и здраво тяло с алтернативни, научно обосновани методи.

Какви методи за оформяне на тялото се използват в спортните центрове

В много центрове се прилагат различни методи, често пъти в комбинация, за постигане на желания резултат. Мултимодалният подход често пъти е решаващ за постигането на видими индивидуални резултати, тъй като всеки организъм реагира по свой начин. 

Апаратните процедури, които се предлагат в по-високия клас спортни и спа центрове, предлагат различни подходи за ефективна стимулация на мускулите чрез разнообразие от методи като електростимулация, вакуум, лазерно лъчение и др.

Някои от най-популярните начини за оформяне на тялото са:

  • радиочестотни процедури
  • лазерни процедури
  • лазерна липолиза
  • лимфодренаж с вакуум
  • кавитация
  • невронна стимулация
  • мускулна стимулация с електрически импулс

С какво се различават процедурите за оформяне на тяло, прилагани в спортен център

До известна степен апаратите, използвани в спортен център, могат да се припокриват с тези, използвани в някои естетични и лазерни клиники. Причината за това се крие в постоянните опити да се осигури основа за подходящо, съобразено с клиента, развитие и разгръщане на видимите резултати. 

Една от най-популярните методики за оформяне на тялото с помощта на технологии е използването на EMS - електро мускулна стимулация. EMS предизвиква мускулна контракция чрез електрически импулси, което допринася за поддържането на добър тонус в мускулите, заздравяване и ревитализация на тялото. 

Методът се използва както за тренировки, така и за възстановяване, рехабилитация и разкрасяване. Импулсите се генерират от апарат, който предизвиква съкращение на мускулите чрез електроди. Резултатът се доближава до действителното движение на мускулите при тренировка.

Начин на работа и ефективност на процедурите за оформяне на тяло

Много от начините за трениране и оформяне на тяло в центровете целят да имитират естественото движение и съкращаване на мускулите. Често те изискват поставяне на специален костюм по тялото, който трансферира импулси или използва вакуум или механична сила, за да упражнява влияние върху мускулатурата в третираната зона. 

Въпреки, че често са рекламирани като решение за отслабване или оформяне “без усилия”, използваните методи рядко са достатъчно ефективни сами по себе си без помощта на подходящ режим на хранене, балансирана диета, други процедури и - не на последно място - класическа физическа активност чрез спорт, фитнес, джогинг и т.н. 

Коментари 0

Оставете коментар