Какво (не) знаем за радиочестотния лифтинг

Все повече естетични центрове предлагат този тип процедури, и е лесно да видим защо това е така.

Какво (не) знаем за радиочестотния лифтинг

Какво е радиочестотният лифтинг

Радиочестотният лифтинг е неинвазивен метод за ревитализиране, стягане и моделиране на тялото, който атакува мастните депа като генерира топлина в дълбоките слоеве на кожата.
Чрез висока се предизвиква свиване на съединителната тъкан и елиминиране на ненужната вода от клетките. Процесът се следи в реално време с термометър, вграден в използвания накрайник. Радиочестотния спектър стимулира локалния метаболизъм и въздейства благоприятно върху циркулацията на кръвта и лимфата в третираните зони.

Сред непосредствените резултати са стопяване на фиброзната съединителна тъкан, което има отличен ефект при целулит.

Една от най-търсените неинвазивни стягащи процедури

Не е случайно, че радиочестотната (RF) терапия е един от най-търсените методи в последно време. Процедурата е предпочитана заради неинвазивния си характер, както и като средство за поддържане на стегната кожа. Процедурата използва енергийни вълни за загряване на дълбокия слой на кожата, което стимулира производството на колаген. Колагенът е най-често срещаният протеин в тялото. Той създава „рамката“ на вашата кожа и придава нейната гъвкавост.

С напредването на възрастта клетките произвеждат по-малко колаген, което води до отпусната кожа и бръчки. Този симптом се появява около 35-40-годишна възраст, когато количеството и качеството на колагена започнат да намаляват.

RF терапията се използва от началото на века за елиминиране на ефектите на отпуснатата кожа и други видими признаци на стареене. Все повече естетични центрове предлагат този тип процедури, и е лесно да видим защо това е така.

Потребителският интерес към радиочестотния лифтинг се повишава през последните години. Все повече клиенти търсят и се интересуват от този тип терапии у нас. Методът е известен като един от най-щадящите, но резултатни начини за стягане на кожата. Процедурата обикновено отнема по-малко от час и общо взето безболезнена. Може да се извършва целогодишно.

Използваните вълни са безопасни за употреба, тъй като използваната апаратура освобождава около 1 млрд. пъти по-малко енергия от стандартния рентген.

Ефекти и предимства на RF терапиите за стягане на кожата

Сред непосредствените ефекти от радиочестотния лифтинг са по-добро кръвоснабдяване, захранване на клетките с кислород, премахване на токсините, видимо стягане, ревитализиране и тонизиране на кожата в третираната зона. Неоперативен лифтинг се прилага в различни зони на тялото като вътрешната и външната част на бедрата, паласки, седалище и кръст, колена, прасци, ръце, двойна брадичка.


 

Коментари 0

Оставете коментар