Кои са най-търсените естетични процедури през зимата

Кои са най-популярните процедури в бюти сегмента през зимния сезон

Кои са най-търсените естетични процедури през зимата

Зимният сезон погрешно е смятан за неблагоприятен за някои бизнеси в бюти сегмента. Истината е, че начинът на живот в студените месеци може да стимулира много клиенти да потърсят вашите услуги или да бъдат лесно привлечени нови посетители в салоните и центровете. Застоялият начин на живот и липсата на движение и слънце през зимата създава редица здравословни проблеми и влияе негативно на външния вид. Особено в началото на годината, след обилните празнични трапези и много почивни дни, много хора ще погледнат в огледалото и ще потърсят възможности да влязат във форма чрез спорт, диета, разкрасителни и ревитализиращи процедури и т.н. 

Кои се най-търсените естетични процедури през зимния сезон?

Традиционно естетичните центрове и салони за красота се подготвят за повишен интерес и повече резервации за естетични процедури през месеците май и юни. В много случаи първата „вълна” започва още от март. Скорошно проучване посочва процедурите за подмладяване и лифтинг на лицето също ще са сред най-желаните процедури през следващите месеци. Лазерната епилация също бележи ръст в последните зимни месеци като подготовка за пролетния и летния сезон. 

Лазерна епилация

Една от скъпите процедури в сегмента, но и една от най-желаните през зимните месеци за онези кленти, които не чакат последния момент. Един отличен вариант за дълготраен резултат и видими резултати още след първата процедура (въпреки, че за оптимални резултати процедурата се прилага поне за 4-5 посещения). 

Пилинг

Трайно популярна процедура, която има за цел почистване и ревитализиране на кожата. Предпочитани през зимния сезон са леките варианти на химичен пилинг и дълбоко почистване с бадемова киселина, подходящ и за чувствителна кожа. Ексфолирането на кожата с химични пилинги може да помогне за премахване и третиране на дребни несъвършенства, включително белези от акне. Пилингът е отличен и за подобряване на тонуса и еластичността на кожата – резултатът е свежест и блясък на тена. 

Обичайно процедурата се провежда на три етапа: 

1. повърхностен етап -  третира горните слоеве на епидермиса
2. средно дълбок етап – третира роговия слой на кожата 
3. дълбок пилинг – по-рядко пшрилаган, тъй като изисква престой в клиника

Броят на процедурите зависи от търсеният ефект и състоянието на кожата на клиента.

Още от най-актуалните естетични процедури, които се прилагат през зимата

Мезотерапия 

Приложима при суха и изтощена кожа, мезотерапията за интензивно хидратиране е процедура, която включва инжектирането на коктейл от хиалуронова киселина, витамини и аминокиселини. 

Хиалуронови филъри или ботокс (ботулинов токсин)

В битката с повърхностните бръчки на помощ идват филърите с хиалуронова киселина. При по-дълбоки бръчки – специалистите насочват към и без това популярното инжектиране на ботокс. Ботоксът е предпочитан за поставяне през есента или зимата, което увеличава търсенето в по-студените сеозни.

Фототерапия

Един тип процедури, препоръвани при различни състояния, когато клиентът иска да избегне пластична хирургия или да изпита алтернатива преди да се подложи на такава. Фототерапията дава отговор и решение на много проблеми, но е предпочитана заради своята неинвазивна същност. Върху кожата се въздейства с кратки импулси лазер, ефективен при тъмни петна, разширени капиляри, фини линии, както и за цялостно стягане на кожата. Обичайно отнема между 3 и 5 посещения. 

Склеротерапия

Една сравнително нова естетична процедура, която обаче става все по-търсена заради отличния си ефект върху един от най-често срещаните проблеми - разширените вени. Склеротерапията предлага благоприятни резултати за отстраняването на разширени вени в над 87% от третираните случаи. 

Въпреки, че не е инвазивна оперативна процедура, склеротерапията все пак изисква инжекции – в разширената вена се въвежда специално вещество („склерозант”), което изкуствено запушва вътрешните стени на вената, което води до нейното закърняване и превръщане в съединителна тъкан. Така разширените вени изчезват в близо 90% от случаите без да оставя белези и без хирургическа намеса. 

Специалистите препоръчват прилагането на тази процедура през зимата, защото част от възстановяването включва третираната зона да се увие в стегнат бандаж за определен период от време. 

Много са директните последствия от пандемията върху процесите и тенденциите в бизнеса и по-специално бюти сегмента, но добрата новина е, че много от тях могат да бъдат превърнати в плюсове и благодатна основа за развитие на нови услуги. Вижте повече в блога на Fashion Point!

Коментари 0

Оставете коментар