Лазерната епилация като бизнес възможност

Разширявайки портфолиото си с една от най-търсените услуги напоследък несъмнено ще допринесе за развитието на вашия бизнес в естетичния бранш.

Лазерната епилация като бизнес възможност

Работата в една бързо развиваща се и висококонкурентна среда като сферата на естетичните услуги ни изправя пред всекидневни предизвикателства. Как да бъдем актуални и конкурентноспособни в бюти сегмента и как да подберем далновидно услугите, на които да заложим в бизнеса.

Салоните за красота и мулти-модалните естетични центрове се радват на все по-голям пазарен дял в сферата на услугите. Търсенето на специфични процедури е по-високо от всякога, а бизнес средата – все по-благоприятна за онези, които не се страхуват да инвестират в развитието на своите обекти.

Според популярно и широко цитирано проучване на световния пазар ежегодно се извършват близо 13 милиона процедури за лазерна епилация. Обезкосмяването е в топ 3 на най-разпространените нехирургични процедури изобщо.

Лазерната епилация набира все повече лоялни последователи по ред разбираеми и логични причини – високата ефективност, доброто съотношение между цена и качество, и все по-голямата достъпност на този иновативен метод на пазара в Европа и света.

България не изостава от тази глобална тенденция и все повече клиенти ще търсят лазерна епилация като алтернатива на класическите методи за обезкосмяване.

Разширявайки портфолиото си с една от най-търсените услуги напоследък несъмнено ще допринесе за развитието на вашия бизнес в естетичния бранш.

Главната причина за това е по-краткото време за постигане на наистина трайни резултати в сравнение с традиционните подходи като кола маска, бръснене, епилатор. 

Какво представлява лазерната епилация

Лазерната епилация е прецизна медицинска процедура, която използва концентриран лъч светлина (лазер) за премахване на нежеланото окосмяване. По време на процедурата лазер излъчва светлина, която се абсорбира от пигмента (меланин) в косъма. Светлинната енергия се преобразува в топлина, което уврежда космените фоликули. Това забавя бъдещия растеж на косъма и резултатът е гладка и красива кожа за по-дълго време.

Лазерната епилация е най-ефективна светла кожа и тъмно окосмяване, но вече успешно се прилага за всички типове кожа. 

Предимствата на лазерната епилация:

  • безболезнено обезкосмяване
  • дълготрайно гладка и нежна кожа
  • без дискомфорт и болка
  • без алергични реакции
  • осезаемо намаляване на растежа на космите в третираните зони
  • премахване на проблемните „обърнати косми”
  • подобряване на състоянието на кожата при хронични проблеми с фоликула, пъпки и зачервяване

Каква е разликата между фотоепилация и лазерна епилация?

Макар със сходства в принципа на работа, разликата между фотоепилация и лазерна епилация е съществена. Обезкосмяването с лазер е по-трайният метод, защото разрушава фоликула на косъма.

Как работи фотоепилацията?

Методът на фотоепилацията работи на базата на т.нар. селективна фототермолиза – избирателното поглъщане на светлината от стъблото и луковицата на косъма. Това води до премахване на косъма без да уврежда кожата.

Как работи лазерната епилация?

Лазерното обезкосмяване атакува по-дълбоко и премахва не само косъма, но и неговия фоликул. Космените стъбла поглъщат лазерните фотони, нагряват луковицата и тя се пръска.

Лазерът действа селективно върху окосмяването и фоликула, без да нанася вреда върху кожата.

Трайност на лазерната епилация

Резултатите могат да варират според типа кожа и окосмяване, но след базов курс лазерна епилация се очаква до 80% от окосмяването да бъде премахнато. За задържане на резултатите се прилагат допълнителни поддържащи сесии, или се прибягва до комбинация от методи по желание на клиента.

Коментари 0

Оставете коментар