Мезотерапията става все по-често търсена услуга в Европа

сферата на естетичната медицина показанията на мезотерапевтичните козметични процедури са намаляване на видимите линии и бръчки, при отпусната кожа, при белези на стареенето, за намаляване на целулита в областта на корема и бедрата, при третиране на разре

Мезотерапията става все по-често търсена услуга в Европа

Мезотерапията е модерен терапевтичен метод, който позволява въвеждане на различни лекарствени и профилактични вещества в горните слоеве на кожата. Тя възниква в средата на миналия век, като за първи път теорията  на френския лекар  д-р Мишел Пистор е приложена през 1952 г.

Първоначално тази техника е използвана за лечение на ревматологични и травматологични заболявания, но в последствие възможностите се разрастват и днес процедурата е позната най-вече като козметична и ревитализационна практика.

В наши дни едновременно маркетингови и медицински изследвания (Mesotherapy: From Historical Notes to Scientific Evidence and Future Prospects) показват нарастващ интерес към възпомжностите на мезотерапията, като повече от 19 хиляди лекари в цял свят практикуват тази иновативна техника днес.

Какво е мезотерапия

Мезотерапията представлява интервенция в средния слой на кожата - „мезодерма“. Терминът „мезотерапия“ произхожда от гръцката дума „mesos“ – среден и „therapeia“ – терапия. Чрез мезотерапията се въвежда различни активни вещества дълбоко в мезодермата. Мезотерапията дава възможност за усвояването на специфични за кожата вещества на дълбочина, която не може да се постигне при използване на козметични продукти (кремове).

Методът е спряган като един от основните конкуренти на пластичната хирургия и е предпочитан от много клиенти заради ефективните резултати и щадяща процедура.

Мезотерапията може да бъде иглена или апаратна (безиглена). Това зависи от праксиса и метода, по който активните вещества се въвеждат в кожата.

Иглена мезотерапия

Както вече споменахме, техниката е използвана за първи път през 1952 г. от френския лекар Мишел Пистор. Тридесет години по-късно Френската медицинска академия официално признава мезотерапията като част от традиционната медицина.

Как се прилага иглената мезотерапия

Стандартно за процедурата се ползват инструменти като игла, мезо ролер, мезо молив, хидро игла или пистолет.

Апаратна или безиглена мезотерапия

Безиглената (апаратна) мезотерапия представлява безиглено вкарване на активни вещества (серуми) в средния слой на кожата - мезодерма. Безиглената мезотерапия е високо ефективна, безболезнена и безопасна процедура, която се прилага с помощта на апарат за безиглена мезотерапия. Апаратите използват метода на електропорацията и електроосмозата  - техника, която спомага за отварянето на водните канали на кожата, по които се въвеждат активните вещества в кожната тъкан.

Модерното решение

Мезотерапията е метод, основан на подкожното въвеждане на хиалуронови молекули, витамини, микроелементи, аминокиселини и други полезни съставки в кожата чрез инжектиране.

Безиглената мезотерапия е сравнително нов, но вече широко доказал се метод, който възниква в началото на 21 век в Европа. Този праксис се наложи бързо в козметичната индустрия заради безспорните си предимства  - безболезнен и ефективен способ за влагане на активни серуми.

Защо мезотерапията е по-успешна от други техники

Широкоразпространените козметични продукти се прилагат върху кожата под формата на кремове или маски. Те обаче не проникват в средния слой на кожата, където ефектът е най-траен и осезаем. По този начин не може да се прояви тяхното пълно действие дори тогава, когато съставките сами по себе си имат отлични качества и показания.

Чрез популярната мезотерапия могат да се добавят необходимите елементи за постигане на оптимални и трайни резултати в търсене на най-доброто решение за красива и млада кожа.

Освен разкрасителна процедура, мезотерапията има широко приложение при лечение на проблеми на кожата на лицето, тялото и косата.

Мезотерапевтични процедури за лице

Основната цел при мезотаерапиите за лице е подобряването на микроциркулацията на кръвта, повлияване и регенериране на еластичността и тургора на кожата в зоната на процедурата.

Методът позволява проникване в дълбочина – мезо коктейлите проникват средния кожен слойи активират метаболитните процеси, засилват кръвообращението и регенерацията на клетките.

Биоревитализация на кожата

Биоревитализацията е мезотерапевтична процедура, при която се въвежда чиста хиалуронова киселина.

Мезолифтинг за лице

Процедура, при която заедно с иалуронова киселина се добавят серуми и разтвори с витамини и аминокиселини.

За какво още помага мезотерапията

В сферата на естетичната медицина показанията на мезотерапевтичните козметични процедури са намаляване на видимите линии и бръчки, при отпусната кожа, при белези на стареенето, за намаляване на целулита в областта на корема и бедрата, при третиране на разредено окосмяване и други.

Коментари 0

Оставете коментар