Най-популярните процедури за лице

Различните процедури имат за цел да стимулират създаването на нов колаген, което подобрява общото състояние и структурата на кожата.

Най-популярните процедури за лице

Процедурите за лице са сред най-популярните услуги, търсени в салоните за красота. Годините оставят своят белег върху кожата, докато професионалистите козметолози обединяват усилия в опит да противодействат на процесите, които ускоряват дегереративните процеси. 

Стареенето на кожата е напълно естествен биологичен процес, но с подходящите мерки не е задължително външният вид да страда от това! 

Антиейджинг процедурите за лице и тяло, както и специализираните козметични продукти и перапарати, могат да окажат благоприятно въздействие и да направят кожата ви отново мека и еластична като стимулират силите за възстановяване на организма. 

Желаният резултат е по-свежа кожа, по-добър външен вид, повишено самочувствие и по-добро общо здравословно състояние. 

Ранната превенция на стареенето на кожата включва разнообразни козметични процедури. Специалистите препоръчват поддържане на тонуса и еластичността на кожата преди появата на белези и бръчки. Най-актуалните методи в областта включват въздействие на генетично ниво, което цели облекчаване на ефекта на стареене. 

Поддържащите продукти се избират индивидуално, задължително с консултация с дерматолог. Всяка кожа е различна, затова комбинацията от препоръките от вашият лекар дерматолог или козметолог, както и добрата информираност за различните продукти са най-отговорният избор. 

Употребата на различните продукти и процедури за намаляване на последствията от стареенето на кожата зависят от различни фактори като генетична предопределеност, тип на кожата, здравословно състояние и съпътстващи проблеми, както и от вързастта. 

Превантивните методи включват козметични продукти, чиято цел е да хидратират кожата в дълбочина и да намалят вредните влияния на UV лъчението, замърсяванията и намаляващите нива на колагена. 

Следващите стъпки включват дълбоко проникващи субстанции, които въздействат на слоевете на кожата, с цел защита и възстановяване на несъвършенствата.

В по-напреднала възраст арсеналът на антиейджинг козметиката се обогатява с продукти, съдържащи хиалуронова киселина и колаген, Q10, L-карнитин и креатин. Поддръжката на кожата на клетъчно ниво е съществена стъпка, при която консултацията със специалист е задължителна. 

При добър подбор и навременни мерки кожата страда по-малко от последствията на времето, които причиняват намаляване на колагена и загуба на обем и тонус. 

Тогава идват на помощ различните антиейджинг процедури. Те имат за цел да стимулират създаването на нов колаген, което подобрява общото състояние и структурата на кожата. 

Кои са най-популярните и често използвани процедури за подмладяване на кожата

Мезотерапия

Безиглената мезотерапията представлява вкарване на активни съставки в кожата чрез недоловим за човешкото ухо ултразвук с честота над 20 000 Hz. Прилагането върху кожата спомага разширяването на междуклетъчните пространства, което благоприятства проникването и усвояването на полезни активни вещества в дълбоките слоеве на кожата.

Иглената мезотерапия използва микроперфорации, чрез които на същия принцип се въвеждат активни съставки за повлияване на нежелана пигментация, бръчки, белези от акне, лза лечение на разширени пори и др. 

Пилинг

Химичният пилинг е сред най-добре познатите и най-дълго прилагани козметични процедури за подмладяване на кожата. По своята същност той е сравнително агресивна, но доказано ефективна процедура. Изразява се в контролирано от специалист третиране на кожата с киселини в определена концентрация и с ниски нива на pH. 

Използват се както отделни киселини, така и комбинации от вещества. Изборът се прави в зависимост от третирания проблем и характеристиката на кожата. 

Лифтинг 

Лифтингът (хирургичен и радиочестотен) е по-сложен метод за повлияване на състоянието и структурата на кожата. Тази процедура генерира висока температура в дермата или дълбоките слоеве на кожата. Лифтингът повлиява еластиновите и колагеновите нишки, които отговарят за това кожата да е стегната, свежа и здрава. 


 

Коментари 0

Оставете коментар