Най-търсените естетични процедури за есен 2022

Кои са най-популярните процедури за красота, за които е препоръчително да се правят през есента

Най-търсените естетични процедури за есен 2022

Дори след неумолимия удар на пандемията, бюти индустрията продължава да е един от най-стабилните и стремглаво развиващи се икономически сектори. Интересът към естетичните процедури почти не се промени, а дори се разви по нов начин през последните няколко години. Въвеждането на нови техники, налагането на иновативни продукти и разработката на съвременни апарати продължава с пълна сила и през 2022. 

В края на лятото интересът към естeтичните процедури отново се покачва. Кои са най-често търсените разкрасяващи методи на прага на есента?

Известно е, че за болшинството от естетичните и дерматологични процедури е препоръчително да се правят именно през есенно-зимния сезон. Това е така, защото тогава рискът от странични ефекти е по-малък. Директното излагане на слънце след естетична процедура може да бъде рисково, особено за пациенти с трети или четвърти фототип кожа (каквито са повечето българи). 

Знаем, че кожата като най-голям орган в човешкото тяло, е изложена на всички въздействия на околната среда. Често по състоянието и промените по кожата могат да се открият предиктори за различни вътрешни заболявания. Есенният сезон е най-подходящ за провеждането на различни естетични и дерматологични процедури. След лятото започва избледняването на тена и няма силно слънцегреене. Това са благоприятни фактори за различни процедури, които иначе не са препоръчителни през горещите месеци. 

Нека да разгледаме кои са най-търсените и предпочитаните естетични процедури през есента на 2022-та година.

Ботокс 

Терапиите с ботокс са може би най-предпочитаният заради своята ефективност метод за справяне с бръчки и признаци на стареене по кожата на лицето. Процедурата не е новост на пазара в бюти индустрията. Това е и сред причините да е толкова търсена – възможностите и резултатите са добре документирани и доверието в процедурата е високо. Като цяло ботоксът държи своята популярност заради факта, че гарантира реални и дълготрайни резултати.

Процедурата е минимално инвазивна, а възстановяването е сравнително бързо, без да изисква специализирани грижи. Колкото по-рано атакувате мимическите бръчки, толкова по-задоволителен и дълготраен ще е крайният резултат, а най-подходящият сезон за започване на серия процедури е ранната есен.

Филъри

Инжектирането на дермални филъри е бърза и безболезнена процедура. Тя лек и кратък възстановителен период и се прилага в повечето квалитетни естетични центрове. Дермалните филъри са широко разпространен и не по-малко желан метод за разкрасяване с широко приложение. Инжектирането на дермални филъри в повърхностните слоеве на кожата на лице (и не само) се превърна в класика в жанра. Новите техники и продукти позволяват на тази процедура да се прилага за още по-широк спектър кожни проблеми и несъвършенства. Това включва третиране на белези от акне, фино контуриране на лицето, приложение в зоната на устните, коригиране на околоочната зоната и много други. Появата на първите биоразградими дермални филъри освен това увеличи степента на безопасност на разкрасяващата техника.

Мезотерапия

Мезотерапията обаче е популярна с общото си подмладяващо действие. Тя продължава да е сред най-предпочитаните и доста трайни методи за попълване на фини линии, дълбока хидратация, тонизиране и освежаване на кожата. Има универсален ефект за поддържането на естествената красота и тонус на кожата. Процедурата се прилага както за кожата на лицето, така и при несъвършенства по тялото като целулит. Препоръчително е да не се прилага през лятото заради нужния период на възстановяване.

Епилация и лазерно подмладяване на лицето

Доскоро лазерните процедури се считаха за сравнително тежка естетична процедура с по-продължителен период на възстановяване. Приложението на лазерните процедури варира от премахване на нежеланото окосмяване до терапия за сериозни кожни проблеми като акне, розацея, пигментни петна и белези. След подобни процедури за пациентите е препоръчително да са стриктни в предпазването на кожата си по време на възстановителният период, който трае около месец. Оптималният период за това е в началото на есента, така че кожата да не се излага директно на слънце. 

Лазерните апарати от ново поколение обаче претърпяват постоянни модификации и подобрения. Днес приложението им е още по-широко и се използват не само за епилация, но и за подмладяване на лице - ефикасна и сравнително лека процедура с доказани резултати. 


 

Коментари 0

Оставете коментар