Нютокс – новият ботокс

Един от най-новите варианти на инжекционен препарат за третиране на бръчки стана по-извествен като Нютокс (Newtox) или „новият ботокс“.

Нютокс – новият ботокс

Поради своята широка популярност, ботоксът често се счита за единствена възможност за намаляване на бръчките и фините линии по лицето. Много хора обаче не знаят, че ботулиновият токсин не е единственото вещество, което се прилага в козметичната и естетична индустрия, за да адресира тези проблеми. Препарати като Dysport, Xeomin и DAXI имат сходно действие, и макар че се различават в малка или по-голяма степен от класическата формула, се използват в много клиники по света като алтернатива на ботокса.

Неотдавна един от най-новите варианти, специално разработен за естетичната индустрия, стана известен заради това, че получи официално одобрение за употреба от Американската агенция по лекарствата FDA.

Какво е Newtox?

Един от най-новите варианти на инжекционен препарат за третиране на бръчки е разработен от козметичната компания Evolus и официално се нарича Jeuveau™, но стана по-извествен като Нютокс (Newtox) или „новият ботокс“.

Според производителя, новата формула е специално разработена за да адресира проблемите, за които най-често се използва ботулиновият токсин – изглаждане на средни до дълбоки бръчки в зоната на лицето. Освен това изследванията показват, че Jeuveau™ повлиява благоприятно и хоризонтални линии на челото, вертикални мимически бръчки и помага на мъже и жени да постигнат по-гладка кожа и по-младежко излъчване.

Jeuveau™ е пречистена версия на ботулиновия токсин А, който се използва и в инжекционните препарати, известни като Ботокс. Освен закачливо маркетингово заглавие, популярното име Нютокс означава и още нещо – новият препарат е специално проектиран и разработен за нуждите на естетичната индустрия и разкрасителните процедури. Получава се от пречистен протеин, преминал през Hi-Pure технология, която трябва да гарантира още по-висока чистота и безопасност при употреба.

Одобрен от FDA

Официално, Jeuveau™ получи одобрение за употреба от 1 февруари 2019 и стана известен с факта, че е първият сериозен конкурент на класическия ботокс за последното десетилетие.

Evolus, производителят на Jeuveau, е естетична компания, която разработва Jeuveau само за козметични цели, за разлика от ботокса, който има и по-широко медицинско приложение. Друга причина Нютокс да е все по-популярен в бранша е, че цената му често пъти е по-ниска от тази на Botox.

По какво си приличат Jeuveau™ и Botox?

Въпреки солидната маркетингова кампания, представяща продукта на Evolus като иновативна алтернатива, Jeuveau и Botox са доста близки и сравними. И двата разтвора имат сходни структурни характеристики и близки резултати. Това, което със сигурност знаем до момента е, че Jeuveau осигурява същата ефикасност и дълготрайност на резултатите (три до четири месеца) като Botox. Нютокс предлага еквивалентен, ако не и по-добър профил на безопасност, което е добре дошло за пациентите и естетичните лекари, прилагащи процедурата.

Дали „новият ботокс“ ще измести класическия препарат в бъдещето на естетичните клиники – предстои да разберем. Засега обаче по-важно е, че усилията съществуващите класически техники и препарати да бъдат усъвършенствани и направени по-безопасни за пациента дават плод.

Коментари 0

Оставете коментар