Какво трябва да знаем за пазара на хиалуроновите филъри през следващите години

Модерните дермални филъри са биосъвместими, безопасни и напълно резорбируеми.

Какво трябва да знаем за пазара на хиалуроновите филъри през следващите години

Услугите в сферата на естетичната дерматология се радват на голямо търсене като алтернатива на пластичната хирургия в борбата с бръчките и стареенето на кожата. Все повече клиенти на възраст от 25 до 65 г. се обръщат към специалисти за подмладяващи и изглаждащи кожата процедури.

Как се развива пазарът на дермални филъри

Размерът на пазара на дермални пълнители надвишава 6,2 милиарда щатски долара през 2019 г. и се очаква да постигне над 7,6% CAGR (смесен годишен темп на растеж) през 2020 до 2026 г. 

Постоянният растеж на пазара на дермални филъри в световен мащаб е обект на скорошно изследване, публикувано в Global Maket Insights. 

Експоненциалното търсене на услуги в сферата на естетична медицина в развитите и развиващите се страни ще увеличи размера на глобалния пазар в бъдеще, сочи още изследването. Бързият напредък в областта на козметологията и дерматологията се базира на търсенето от населението в голените градове, като цялостното търсене на услуги за красота и подмладяване се е покачило драстично само през последните 5 години. По този начин драстичното покачване на продуктите и услугите в сферата на медицинската естетична дерматология ще предложи привлекателна възможност за разширяване на пазара.

Проучването показва още, че възрастното население като най-податливо на физиологични промени в кожата, включително набръчкване и отпускане, с напредване на възрастта, е в челната класация на търсенето на естетични услуги. 

Първенството по търсене и използване на тези услуги традиционно се държи от жените. Изследването обаче показва интересна тенденция, според която все повече мъже на възраст 45+ търсят антиейдж лечение с хиалуронова киселина и сходни продукти, тъй като дермалните филъри ефективно намаляват признаците на стареене. Според ООН 1,5 милиарда души ще бъдат на възраст над 65 години до 2050 г. Това ще генерира голямо търсене на пазара за инжекционни филъри за лице в обозримо бъдеще.

Нарастващият интерес на клиентите към неинвазивни козметични процедури ще бъде основен фактор, стимулиращ растежа на пазара на дермални филъри.

Според Международното дружество по естетична пластична хирургия през 2018 г. са извършени над 10 милиона инжекционни процедури. Дермалните филъри укрепват чертите на лицето без риск от кървене, болка, и без необходимост от инвазивна хирургия. Това прави естетичните дерматологични услуги предпочитаи пред хирургическите алтернативи.

Пазарен дял при биоразрадимите дермални филъри

Пазарният сегмент в областта на дермалните филъри е разделен на биоразградими и небиоразградими такива. Биоразградимите дермални филъри включват временни и полупостоянни филъри. Пазарната стойност при биоразградимите дермални филъри е над 5,7 милиарда щатски долара през 2019 г. Тези инжекционни филъри са предпочитани поради тяхната безопасност и висока ефективност. В допълнение, увеличаването на прилагането на биоразградими пълнители допълнително ще спомогне за растежа на пазара.

Ще се повиши ли търсенето на услуги с хиалуронови филъри

Изследването посочва още трайна тенденция при сегмента на небиоразграниди филъри – той ще напредне с 8,8% CAGR през прогнозните години. Небиоразградимите пълнители дават трайни резултати, които са видими за 6 до 24 месеца. Тези пълнители удължават естетическите резултати и предлагат бърз период на възстановяване. 
Третирането на устните с хиалуронови филъри бързо набира популярност, като сегментът напредва с 8,7% CAGR от 2020 до 2026 г. 

Сегментът за корекция на лицевата линия държи над 2.7 милиарда щатски долара приходи през 2019 г. Филърите за лице осигуряват целево лечение за коригиране на специфични деформации или белези. Като тенденция на пазара на медицински препарати и козметика се наблюдават много нови компании, които разработват нови дермални филъри, които са физиологично приемливи, имат по-малко усложнения и са дълготрайни. С нарастващата база на населението в напреднала възраст, търсенето на пазара за корекция на лицевата линия ще нараства силно през следващите години, твърдят в изследването на Global Maket Insights

Защо дермалните филъри набират все по-голяма популярност

Съществуват много и разнообразни методи за третиране на лицевите бръчки и за намаляване на негативните ефектите от околната среда и стареенето, както и за лечение на петна, белези, следи от акне.

Важно условие за ефективност и безопасност е приложението на естетичните процедури и терапии да се случва в стерилна и контролирана среда, а самите препарати да се прилагат от квалифицирани и опитни терапевти.

Един от начините за третиране на широк спектър от кожни състояние са именно хиалуроновите филъри.

Какво представлява хиалуроновата киселина

Хиалуроновата киселина е органично съединение, от групата на глюкозамионгликаните (мукополизахариди), намиращо се естествено в кожата, което задържа вода и помага за регенерацията и хидратацията.

Хиалуроновата киселина в кожата има основна функция при хидратацията и възстановяването на тъканите. В случай на прекомерно излагане на слънчева светлина и UV лъчение кожата се уврежда, а образуването на натурална хиалуронова киселина намалява. Освен това количеството на естествената хиалуронова киселина, колаген и еластин в тялото намаляват драстично с напредването на възрастта.

Хиалуроновата киселина в кожата

Хиалуроновата киселина е основно градивно вещество на дълбокия слой на нашата кожа – дермата. Отговорна е за гладкостта на кожата, поради способността си да свързва големи количества водни молекули. Хиалуроновата киселина е в състояние да свърже вода в количество, което представлява от 1000 до 4000-кратна стойност на собственото ѝ тегло. Това е много повече, отколкото могат да свържат другите природни или изкуствено получени вещества.

Хиалуроновата киселина в дермата е свързана и с тъканното възстановяване. Когато кожата е прекомерно изложена на УВ-лъчи, тя се възпалява (слънчев дерматит, слънчево изгаряне). Това понижава производството на хиалуроновата киселина от клетките на дермата и повишава увредата ѝ. Хиалурандегенерационните продукти след слънчево облъчване обикновено се натрупват в кожата. (Уикипедия)

Освен в кожата, хиалуроновата киселина има важна роля в очите и ставите.

Какво представляват хиалуроновите терапии за лице

Модерните дермални филъри са биосъвместими, безопасни и напълно резорбируеми. Периодът на активно действие може да е с различна продължителност, която обикновено трае около 6 месеца.

Най-търсени са процедурите с хиалуронова киселина за устни, скули, брадичка и за третиране на лицеви бръчки.

Как работят процедурите с хиалурон

Инжекционните препарати използват хиалуронова киселина под формата на биосъвместим гел, за да придадат обем и естествена свежест на кожата. С няколко процедури хиалуронът запълва проблемните участъци, изглажда фините линии и намалява сенките, след което постепенно се резорбира (разтваря) в рамките на около година.

Колко трайни са процедурите с хиалурон

Резултатите са индивидуални според типа кожа и възрастта на пациента. Активното въздействие е около 6 месеца след края на процедурата. За по-трайни и стимулиращи резултати се използват специално подбрани и тествани инжекционни препарати за третиране на вътрешния слой на кожата.

Резултатите от практиката показват, че поставянето на биосъвместима хиалуронова киселина е безопасен метод, когато се прилага в оторизирана клиника и под медицински контрол.

Странични ефекти от хиалурона

Страничните ефекти са минимални: може да получите известно подуване или насядане, което може да продължи два или три дни.

Коментари 0

Оставете коментар