Популярни ли са още процедурите за мигли и вежди

Процедури за лице

Популярни ли са още процедурите за мигли и вежди

Процедурите за контуриране и разкрасяване на мигли и вежди се радват на голямо търсене в много естетични центрове. След известен период на затишие към интереса към услугата, тенденциите през 2022 показват, че все повече клиенти се подлагат на специални процедури за техните вежди и мигли.

Какви техники се използват

Услуги като микроблейдинг и микропигментация са предпочитани при нужда да се подчертаят веждите, очите и устните. Те не са за всеки, но техните ефекти се оказват незаменими за хората, които ги предпочитат. Все повече обственици и мениджъри на естетични центрове се насочват към добавяне на такъв тип услуги към своето портфолио, а напоследък все по-често наблюдаваме отваряне на специализирани салони, които се профилират тясно в декоративното контуриране на лицето (очи, мигли, вежди, устни).

Общото между най-популярните методи в момента е стремежът да подчертаят по максимално естествен начин най-привлекателните точки в лицето – очите, веждите и устните.

Микроблейдинг

Микроблейдингът техника за е полу-перманентен грим, който се прилага за оптическо сгъстяване на вежди. По време на процедурата се в най-горния слой на кожата на малка дълбочина се поставя био пигмент, с който се рисуват фини „косъмчета“. Поставяне на пигмента се прави ръчно с т.нар. блейдове и изисква голяма прецизност, затова трябва да се прави от квалифициран козметик.

3D ефект - "косъм по косъм"

Микроблейдингът изгражда 3D ефект на веждите “косъм по косъм” и произхожда от древен японски традиционен метод. Премахва нуждата от подчертаване с молив. Пигментното вещество се поставя в базалната мембрана на кожата и има трайно, но не постоянно действие. Дълготрайността от година до година и половина в зависимост от типа кожа, как се поддържат веждите и други фактори. Микроблейдингът се прави на два етапа, като се налага ретуш след 4-6 седмици за постигане на краен резултат.

Блейдовете са безопасни и стерилни инструменти, които се използват индивидуално. За разлика от микропигментацията (перманентен грим) се работи само в най-външния слой на дермата. Микроблейдинга се използва за веждите, а микропигментацията се прилага и за очна линия, контур на устни, вежди и др. Подходяща процедура за нормална кожа.

Микропигментация

Микропигментацията на вежди, устни, околоочен контур представлява третиране на повърхността на кожата за добавяне на цвят със специална машинка. Това е относително безболезнена процедура за коригиране, акцентиране, симетрия и хармоничност за очи, вежди, устни. Материалите и пигментите, които се прилагат по време на процедурата са индивидуални и еднократни. Пигментът, зоните и техниките на работа се определят след предварителна консултация, индивидуално за всеки клиент.

Резултатите са видни веднага, като може да има известен период на възстановяване (до 1 седмица). Микропигментацията се повтаря след 30 до 90 дни от първата процедура за освежаване или корекция. Отново става дума за трайна процедура, която обаче не е изцяло перманентна. За поддържане на първоначалния цвят ще са нужни освежаващи процедури на 18-24 месеца.

Коментари 0

Оставете коментар