Предимства на онлайн резервациите за салони за красота

Онлайн резервациите вече са утвърденият стандарт на обслужване в естетичния бизнес

Предимства на онлайн резервациите за салони за красота

Естетичната индустрия е ниша, която силно се влияе от тенденциите. Бизнесът трябва да бъде актуален и адекватен на нуждите и изискванията на пазара. Нови обекти се отварят всеки ден в една силно конкурентна среда. Много собственици и мениджъри на салони за красота се питат "как да изпъкнем пред другите".

Отговорът е относително прост - предложете най-доброто възможно качество на услугите и подхождайте ефективно към управлението на вашия обект. 

Една от актуалните тенденции в управлението на естетични салони е дигитализацията. Възможностите, които съвременните софтуерни инструменти предлагат, са ненадминати за оптимизация и организация на вашия салон за красота или друг бизнес с резервации. 

Все повече малки и средни салони за красота разчитат на CRM системи, за да управляват не само запазените онлайн часове, но да организират цялостно работата си - график, ресурси, приходи и разходи, отстъпки и промоции, директна и рекламна комуникация с клиенти, маркетингови инструменти и др. 

Онлайн резервациите като стандарт за качествена услуга в 2022

Все повече естетични бизнеси ще предлагат възможности за онлайн резервация на час през уебсайт или социални мрежи. Опцията за резервация през интернет се превръща в стандарт за професионалистите в областта. 

Предлагайки онлайн запазване на час вие спестявате време на своите клиенти, които ще оценят лесната и безпроблемна резервация от всяка точка. 

Дигитализация на процесите в салоните за красота 

Навлизането на цифровите технологии в управлението на естетичните бизнеси оптимизира не само процеса на резервация, но и предлага възможности за бизнес анализи въз основа на постъпващите данни. 

Какви са предимствата при онлайн резервации

  • Клиентът има свободата да избира удобно време
  • 24/7 възможност за резервация
  • Интеграция със сайт и социални мрежи

Какви са предимствата при използване на CRM

  • Прецизно и коректно управление на вашите финансови потоци
  • Софтуер за резервации, приемане на онлайн резервация от различни източници като уебсайт, Facebook, Instagram и др.
  • Клиентска база с пълна и детайлна информация за всеки клиент
  • Маркетинг инструменти, рекламни съобщения по и-мейл или телефон
  • Складов инвентар и фактуриране
  • Управление на персонал, кабинети и апаратура

...но това не е всичко: 

Как CRM работи за успеха на вашия салон за красота? 

FashionPoint облекчава и оптимизира комуникацията с клиенти и повишава качеството на клиентското обслужване без нужда от допълнителен персонал. Освен това CRM обединява всички ваши бизнес процеси в единна и подредена система – резервации, продажби, маркетинг, проследяване и обратна връзка. Благодарение на CRM системите вашият бизнес ще има на разположение винаги актуални анализи на клиентската информация, както и оптимизация на взаимодействието между различните отдели или звена в една практика, обект или фирма.

Поддържане на клиентска база данни ви дава възможност да подобрите обслужването и да го направите наистина лично. С възможностите за индивидуална конфигурация вие можете да управлявате разнообразие от метрики, контакти и предпочитания, като използвате всеки един от тези фактори за таргетиране със съобщения, по имейл или по телефон. 

Удобен за работа график и визуална репрезентация на заетостта във вашия обект 

Финансов модул за отчетност на заплати, хонорари, разходи за консумативи и др. - всичко това на едно място, без нужда да използвате няколко различни програми. 

Маркетинг инструменти, които ви дават гъвкави възможности за таргетиране - мейлинг лист, SMS - за специални оферти, сезонни намаления, напомняния за следваща процедура, различни други нотификации и т.н. 

Възможност да следите и анализирате данните за вашите дейности, продажби, заетост и др. 

Това са само някои от основните предимства при имплементиране на CRM-базирана система за управление на салони за красота като FashionPoint

Софтуер за онлайн резервации за фризьорски салони и салони за красота

Използвайте интуитивен и лесен за използване интерфейс с FashionPoint – адаптивен интерфейс, който може да се адаптира към нуждите на вашия бизнес. 

Cистемите за онлайн резервации са сред най-добрите бизнес решения за всеки естетичен салон. Те обезпечават един рутинен процес, при което намаляват драстично възможностите за грешка. С помощта на софтуера вие пестите време, пари и човешки ресурс, докато в същото време улеснявате процеса на резервация и опростявате вашия собствен работен процес, за да се фокусирате върху най-важното - предоставянето на страхотни услуги! 

Коментари 0

Оставете коментар