Преодоля ли естетичната индустрия кризата от пандемията?

Как се възстановява пазарният сегмент на естетичната медицина и грижата за красотата след нелека година на локдаун?

Преодоля ли естетичната индустрия кризата от пандемията?

Как се възстановява пазарният сегмент на естетичната медицина и грижата за красотата след нелека година на локдаун? В свое проучване сайтът Enterpreneur показва данни от доклад на Technavio, според които „пазарът на медицинска естетика е готов да нарасне със 7,64 милиарда щатски долара през 2020-2024 г., напредвайки с CAGR от 7 процента през прогнозния период".

Естетичната медицина се превръща в неразделна част от грижата за себе си, което извежда сегмента в челните редици на индустриите, които в 2021 изглежда са преодолели значителна част от негативните въздействия на пандемията от COVID-19. 

Ануш Мовсесян е главна медицинска сестра по естетична и козметична медицина. Пред Enterpreneur тя споделя наблюденията си над това как козметичната медицина остава до голяма степен незасегната от глобалната пандемия.

Стареенето е универсален въпрос, независимо какво се случва.

Остаряването е тема, с която продължаваме да се сблъскваме и не бива да я пренебрегваме. Мовсесян обяснява: „Антиейджингът е свързан с постоянната грижа.” Мовсесян разбира, че резултатите се постигат чрез последователност и когато спрем, често се налага да се върнем там, откъдето сме започнали. Тя обаче също така заявява, че любителите на естетиката не трябва да се стремят към нереалистични резултати, защото това може да им навреде повече, отколкото да им помогне. Винаги е добре да се консултирате с медицински специалист и да получите реалистични и постижими съвети за красота.

Грижата за себе си се превръща във все по-голям приоритет.

По време на пандемията забелязахме, че хората започнаха да се грижат повече за себе си. Обществото е осъзнало колко важна е грижата за себе си. Това включва всичко - от по-добра храна и по-чести упражнения до козметични процедури. С напредъка в технологиите все повече хора, независимо от пола, включват естетичните процедури в рутинната грижа за себе си, за да се чувстват по-удовлетворени от добрия си външен вид, който успяват да постигнат.

Козметичните практики винаги са били и все още са изключително безопасни.

Въпреки че личната грижа е изключително важна в момента, безопасността все още е приоритет. „Тъй като лицензираните медицински специалисти правят естетически процедури и такива против стареене, няма съмнение, че безопасността се приема много сериозно - казва Мовсесян. - Силно вярвам, че чистотата никога не е и никога няма да се приема с лека ръка в нашата индустрия, така че тези мерки не са нови за нас. Подлагането на естетични процедури или процедури против стареене е нискорисково, когато знаете, че се извършва от лицензиран професионалист."

Източник: Enterpreneur.com

Коментари 0

Оставете коментар