Тенденции в естетичните процедури през 2023

Какви ще са някои от новите трендове в естетичния бизнес през 2023

Тенденции в естетичните процедури през 2023

Светът на естетичните процедури продължава да се развива активно, което означава, че и тенденциите в тази непрекъснато разрастваща се индустрия не са постоянна величина. Какво да очакваме през следващата година? 

Накратко това, което беше популярно през 2022 г., се очаква да продължи и през 2023 г., като се появят някои нови трендове. Що се отнася до кожата, тялото и косата, има няколко ключови тенденции, които се очаква да доминират през следващата година.

Една от най-големите тенденции в естетичните лечения са неинвазивните процедури. Пациентите все по-често търсят начини да постигнат желаните резултати без да „лягат под ножа“. Това доведе до повишаване на популярността на лечения като криотерапия, микродермабразио и терапия с LED лъчение.

Всичко за кожата 

Кожата е най-големият орган в тялото, така че не е изненада, че много хора се интересуват от усъвършенстването и поддържането на нейния младежки вид. Една трайна тенденция, която се очаква да продължи и през 2023 г., е фокусът върху „естествената визия“. Резултатът от това е увеличаване на търсенето на минимално инвазивни процедури от типа на ботокс и филъри.

Говорейки за кожата, през 2023 се очаква да има траен пик на интереса към процедури за цялостно подобряване на здравето на кожата. Това означава, че процедурите ще продължат да се фокусират върху подобряване на текстурата и тонуса на кожата, както и намаляване на появата на фини линии и бръчки.

Не на последно място, епилацията се очаква също да е хит през 2023 г. През последните години лазерната епилация набира все повече фенове, тъй като предлага високоефективно и дълготрайно решение за нежеланото окосмяване.

Какво още? Друга нарастваща тенденция е търсенето на процедури, които предлагат дълготрайни резултати. Клиентите все по-рядко се задоволяват с краткосрочни решения – те искат лечение, което ще им осигури трайни ефекти и дългосрочни ползи. Това води до повишаване на популярността на процедури като микронидлинг и PRP (терапии с плазма). 

Процедурите за тяло през новата година

Що се отнася до процедурите за тяло, и все по-търсени стават неинвазивните и апаратни процедури. Оформяне, скулптиране и стягане на тялото ще са ключовите думи през 2023 година. 

Иновативни естетични процедури като Coolsculpting и Vanquish ME набират популярност, тъй като все повече клиенти ще търсят неинвазивни начини за постигане на желаната форма на тялото. Друга тенденция отбелязва повишено търсене на възможности за ефективно контуриране на тялото с нехирургични процедури като Ultherapy.

Това обаче не е всичко – пазарът се раздвижва и благодарение на разнообразието от нови типове процедури за скулптуриране и тонизиране на тялото. Все по-популярна става криотерапията – подход за ефективно намаляване на целулита, мазнините и не на последно място - сантиметрите. Криотерапията действа чрез рязко охлаждане на мастните клетки, което ефективно ги премахва. Това лечение е безопасно и ефективно и не е необходим период за възстановяване, което е предпочитан вариант от много клиенти.

Трендовете в естетичния бранш през 2023  

През 2023 година изглежда ще наблюдаваме траен интерес към неинвазивните и апаратните естетични процедури, които предлагат естествено изглеждащи резултати с дълготрайни ползи. Ако притежавате или управлявате естетичен бизнес, тези насоки могат да ви донесат по-голям успех и повече доволни клиенти през новата година. 


 

Коментари 0

Оставете коментар