Какво трябва да знаете за дермалните филъри

Дермалните филъри - какво трябва да знате за тях

Какво трябва да знаете за дермалните филъри

Инжекционните процедури с хиалуронови филъри стават все по-популярни като модерен метод за борба с видимите признаци на стареене, както и за подобряване на контура и формата на лицето.

И през 2023 г. дермалните филъри продължават да са сред най-търсените методи за корекции на лицето и ръцете. Процедурите с хиалуронова киселина се прилагат и за уголемяване на устни, брадичка, за запълване на назолабиални, марионетни бръчки и др. Филърите се използват и за корекция на челюстта, носа и скулите. 

От гледна точка на собствениците и мениджърите на естетични практики, поставянето на филъри е сериозен пазарен дял, който може да има сериозен потенциал за развитие. 

Нарастващият интерес на клиентите към неинвазивни козметични процедури определя трайния растеж на пазара на дермални филъри.

Вижте повече по темата в блога на FashionPoint:

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ПАЗАРА НА ХИАЛУРОНОВИТЕ ФИЛЪРИ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ

Какво представляват дермалните филъри

Хиалуроновите филъри са препарати на базата на стабилизирана хиалуронова киселина. Те се използват широко в естетичната дерматология като средство за ревитализиране и възвръщане на обема и еластичността на кожата на лицето. 

Препаратите се инжектират директно в кожата за попълване на бръчки и фини линии в определени зони. Хиалуроновата киселина е естествен компонент на човешката кожа. С течение на времето обаче, естественото й производство намалява. 

Използват се филъри с различно молекулно тегло, плътност и омрежване. След консултация се взема решение за вида филър и количеството, което ще се използва, за постигане на най-естетичен вид. Филърите са клинично тествани и се абсорбират напълно от тялото.

За какво се прилагат дермални филъри

Филърите се използват за различни естетични корекции - попълване на бръчки, възстановяване на обема, естествен лифтинг на лицето, скулптиране на контура на лицето, уголемяване на устните. Хиалуронът се използва и при заличаване на белези, подмладяване на ръцете и др. 

Често срещани зони, в които се поставят филъри са: 

    • Устни
    • Скули 
    • Назолабиални бръчки
    • Нос
    • Брадичка

Какви са резултатите от процедурите с дермални филъри 

Филърите, използвани в естетични центрове, са клинично тествани, безопасни и напълно абсорбируеми. Резултатите са видими веднага, което е и една от главните причини тези процедури да са толкова популярни и желани процедури. 

Инжекционните препарати използват хиалуронова киселина под формата на биосъвместим гел, за да придадат обем и естествена свежест на кожата. С няколко процедури хиалуронът запълва проблемните участъци, изглажда фините линии и намалява сенките, след което постепенно се резорбира в рамките на около година.

Резултатите са индивидуални според типа кожа и възрастта на пациента. Активното въздействие е около 6 месеца след края на процедурата. За по-трайни и стимулиращи резултати се използват специално подбрани и тествани инжекционни препарати за третиране на вътрешния слой на кожата.

Клинични резултати показват, че поставянето на биосъвместима хиалуронова киселина е безопасен метод, когато се прилага в контролирана среда от квалифициран специалист. 

Коментари 0

Оставете коментар