Мезотерапия и тредлифтинг – кога се прилагат

Мезотерапия и тредлифтинг – кога се прилагат

Мезотерапия и тредлифтинг – кога се прилагат

Едни от най-резултатните процедури за неинвазивен лифтинг и подобряване на състоянието на кожата на лицето са мезотерапията и тредлифтингът. Все по-често виждаме тези процедури използвани в тандем за постигане на естествен и траен подмладяващ ефект.

Мезотерапия

Мезотерапията е нехирургична инжекционна процедура за лице и тяло. Ефективна е при естетични проблеми и има добри резултати за отстраняване на мазнини в зони като стомаха, бедрата, задните части, бедрата, краката, ръцете и лицето. Мезотерапия се прилага и при  борба с целулита, както и за изглаждане на фините линии и стягане на отпуснатата кожа. Използва се и за контуриране и третиране на пигментации. 

Мезотерапията е техника, при която в кожата се въвежда коктейли от витамини, ензими, хормони и/или растителни екстракти за подмладяване и стягане на кожата, както и премахване на излишните мазнини.

Интрадермалното въвеждане на тези специално активни вещества осигурява прецизност на действие и възможност за индивидуална терапия. Въвеждането е автоматизирано и стандартизирано, прави се с изключително фини игли, които предизвикват стимулация на кръвообращението в третираната зона.

Основната цел при мезотерапиите за лице е подобряването на микроциркулацията на кръвта, повлияване и регенериране на еластичността и тургора на кожата в зоната на процедурата.

Методът позволява проникване в дълбочина – мезо коктейлите проникват средния кожен слой и активират метаболитните процеси, засилват кръвообращението и регенерацията на клетките.

Вижте повече по темата в блога на FashionPoint

Тредлифтинг

Тредлифтингът процедурата използва биорезорбиращи конци. С тях се подобрява контура на лицето, моделира се силуета за постигане на ефект на подмладяване - неинвазивна алтернатива на хирургичния лифтинг. 

Мезоконците се прилагат в зони като:

  • шия
  • деколте
  • брадичка
  • между носа и устните
  • чело
  • ъгълчетата на веждите
  • други

Тредлифтинг с мезоконци се препоръчва при силно изразени вертикални и хоризонтални бръчки по челото, както и при назолакримална бразда. Мезоконците повдигат кожата и стимулират производството на колаген в дълбоките тъкани. Процедурата помага при силно отпусната кожа заради изразения си лифтинг ефект. 

Коментари 0

Оставете коментар