Най-търсените терапии за премахване на бръчки и подмладяване на кожата на лицето

Кои са най-търсените терапии за подмладяване и премахване на бръчки, и какви проблеми решават те

Най-търсените терапии за премахване на бръчки и подмладяване на кожата на лицето

Процедурите за подмладяване и изглаждане на кожата остават сред най-търсените услуги в естетичните центрове. Различни маркетингови изследвания показват, че нивото на интерес към тези услуги не намалява през последните 3 години. Клиентите се информират както от информация в интернет, така и от препоръки на близки и познати, преминали през естетични процедури. Ето защо решихме да разберем кои са най-популярните методи, които дават решение на проблема със стареенето на кожата. 

Кои са най-търсените процедури за кожата на лицето 

В естетичната сфера са популярни различни техники за справяне с бръчките, за подмладяване на кожата и възстановяване на нейната повърхност.

Някои от най-популярните са: 

• Химически пилинг (възстановяват горните слоеве на кожата)
• Лазерни процедури за подмладяване (ефективни за подмладяване и изглаждане на несъвършенства)
• Фотоподмладяване с интензивна импулсна светлина (IPL) (ефикасни за регулация на тена и стягане)
• Лазерни аблативни процедури (за терапия на външните слоеве на кожата, изглаждане на фините линии и бръчки
• Механични аблативни процедури като дермабразио и дермапланинг (за омекотяване на неравностите по повърхността на кожата)
• Класически неаблативни лечения като микродермабразио, микронидлинг, пилинги (за изглаждане на бръчки, лечение на белези и обезцветяване
• Дермални филъри (за подобряване на контурирането на кожата_
• Ботокс 

Какви проблеми решават терапиите против бръчки

Независимо от подхода и метода на лечение, процедурите против бръчки най-често търсят решение на някой от следните проблеми: 

Терапии за статични бръчки – адресират бръчките, които са видими през цялото време, а не само при движение на лицевите мускули.

Терапии за динамични бръчки – това са методите, които се справят с изразителните линии. Те могат  да изглеждат като гънки, когато кожата е в покой, но се задълбочават при изражение и движение на лицето. 

Терапии за пигментации – те атакуват различни кожни проблеми като лунички, слънчеви петна или други потъмнявания по кожата.

Терапии за белези по кожата – справят се с проблеми, причинени от белези от акне и др. 

Терапии за съдови състояния на кожата – козметични решения за проблеми с кръвоносните съдове и капилярите, съдови лезии, зачервяване на лицето и др. 

Процедури при нарушен тонус – при видими белези от стареене на кожата, при отслабване на колагенови и еластинови влакна и отпускане на кожата. 

Процедури при изтощена кожа – приложими при старееща кожа, при замърсявания и запушени пори. 


Вижте още: НАЙ-ТЪРСЕНИТЕ ЕСТЕТИЧНИ ПРОЦЕДУРИ ЗА ЕСЕН 2022

Коментари 0

Оставете коментар